Vyhľadávať v tomto blogu

13. 11. 2014

Jablkový koláč s čokoládou

Najskôr očistíme cca 4 jablká a nakrájame na drobné kocky. Vymiešame 3 vajcia, 25 dkg práškového cukru, 1 vanilkový cukor a 2 dcl oleja. Pridáme 0,75 dcl mlieka, premiešame. Potom pridáme 35 dkg polohrubej múky, za hrsť posekaných orechov, podľa chuti hrozienka, 1 prášok do pečiva, 1 až 2 lyžičky mletej škorice a premiešame. Primiešame jablká a vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Na plechu, tesne pred vložením do rúry, posypeme várovou čokoládou, ktorú sme pokrájali na kúsky (mala pôvodne 100 g, ale na koláč sa dostalo už len asi 75 g). Pečieme vo vyhriatej rúre cca 25 min na 180 stupňov.