Vyhľadávať v tomto blogu

22. 4. 2014

Kokosový koláčik

Potrebujeme: 25 dkg palmarinu alebo podobného margarínu, 15 dkg pr. cukru, 5 žĺtkov, 30 dkg polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva, 1 lyžicu kakaa, 1-1,5 dl mlieka
Na kokosový sneh:  5 bielkov, 10 dkg kr. cukru, 1 vanilkový cukor, 15 dkg kokosu

Zmäknutý palmarin vymiešame el. šľahačom, pridáme 15 dkg práškového cukru, 5 žĺtkov a dobre vymiešame. Pridáme 30 dkg polohrubej múky, kakao, 1/2 prášku do pečiva a 1-1,5 dl mlieka a ešte dobre premiešame. Cesto má byť pomerne husté, ale má sa dať ešte natrieť na plech vyložený papierom na pečenie. Takže ho rozotrieme na plech a ešte surové potrieme džemom, najlepšie ríbezľovým. Rúru vyhrejeme na 220 stupňov, vložíme plech a hneď znížime na 180. Keď je cesto dopoly upečené (o cca 15 min), vyberieme ho z rúry a potrieme snehovou plnkou. Pripravíme ju z 5 bielkov, 10 dkg kr. cukru a 1 vanilkového cukru, ktoré vymiešame na tuhý sneh. Pridáme 15 dkg kokosu, zľahka premiešame, rozotrieme na plech. Pečieme ešte asi 15 min v mierne teplej rúre na 160 stupňoch.