Vyhľadávať v tomto blogu

2. 1. 2014

Koláč s mrazeným ovocím

Potrebujeme:
2 poháre hrubej múky (1 pohár = 200 ml), 250 g masla alebo rastlinného tuku, 3/4 pohára práškového cukru, 1 žĺtok, štipku soli, 1 balíček mrazeného ovocia (napr. lesná zmes), 2 lyžice práškového cukru na posypanie ovocia, 8 okrúhlych nastrúhaných piškót, okrúhlu tortovú formu

Postup:
Do múky posekáme tuk, pridáme cukor, žĺtok a soľ a vypracujeme cesto. Ak je priveľmi suché, pridáme doň 1-2 lyžice kyslej smotany. Z cesta vytvarujeme guľu a dáme zachladiť do chladničky najmenej na hodinu. Pred pečením tromi pätinami cesta vystelieme pripravenú veľkú tortovú formu, ktorú sme vymastili tukom a vysypali strúhankou. Povrch urovnáme a posypeme nastrúhanými piškótami (nasajú tekutinu z mrazeného ovocia). Navrstvíme mrazené ovocie, ktoré posypeme práškovým cukrom. Posypeme zvyšným cestom, nastrúhaným na hrubšom strúhadle. Koláč ihneď vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 40 min na 180 stupňoch dozlatista.