Vyhľadávať v tomto blogu

6. 3. 2008

Venčeky z odpaľovaného cesta od Marty

Cesto: 4 dcl vody necháme zovrieť, pridáme jeden Palmarin, pridáme 20 dkg polohr. múky a 2 dkg hr. múky, miešame a uvaríme na hustú kašu. Po vychladnutí pridáme 5 vajec a vymiešame na hladké cesto. Cesto plníme do striekačky a na plech vyložený papierom na pečenie striekame venčeky, ktoré upečieme v rúre. Kto nemá takú možnosť, cesto naberie lyžicou a na plech sa snaží vytvarovať úhľadné veterníky. Venčeky (veterníky) v rúre pri pečení naskočia.

Plnka: V 0,3 l mlieka rozmiešame 2 žĺtka, 2 pol. lyžice hr. múky, 2 pol. lyžice kr. cukru, 1 vanilkový cukor a 2 Zlaté klasy. Toto vlejeme do 0,5 l horúceho mlieka a uvaríme hustú kašu. El. šľahačom vymiešame 25 dkg masla s 10 dkg pr. cukru a potom postupne pridávame vychladnutú kašu.

Venčeky rozkrajujeme na polovicu, nastriekame plnku zdobiacou striekačkou a opäť spájame.